Gerrit Pieter Heida

Gerrit Pieter Heida studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag alwaar hij afstudeerde bij Gerda van Zelm. Hij volgde masterclasses bij John Broecheler, Stig Andersen, Annett Andriesen en Roberto Accurso. Momenteel wordt hij gecoached door Gemma Visser.

Gerrit is veelvuldig te horen geweest als solist in vele cantatates en de Johannespassion van J.S. Bach. Hij was als solist te horen in o.a. het Requiem van Fauré, de Messiah van Handel, het Stabat Mater en Die Schöpfung van Haydn. Tevens zong hij vele operaconcerten, onder andere met het Utrechts Operakoor o.l.v. Johan van de Camp en met het Volendams Operakoor o.l.v. Peter Schlamilch.

Als lid van het Bozzolo Ensemble zong hij vele concerten in Nederland en Duitsland, waaronder verscheidene geënsceneerde oratoria van Handel o.a. in het festival KUNST.NRW.NL.

Hij zong de titelrol in de muziektheaterproduktie Candide van Erik de Reus en Carel Alphenaar, waarmee hij een tournee maakte door Nederland. Gerrit zong de rollen van Lindorf, Coppélius, Dapertutto en Dr. Miracle in de opera 'Les Contes d'Hoffmann' van Offenbach. Hij was te horen in de rol van Koning in De koning die niet dood wilde van Patrick Clarke, Lorenzo in Bellini's I Capuleti e i Montecchi, Consiglio in Cavalieri's Rappresentatione di Anima ed di Corpo, Sprecher en Zweiter Geharnischter in Mozart's Zauberflöte en Bill in Britten's A hand of bridge. Met het orkest De Ereprijs zong hij in het Mahagonny Songspiel en Die sieben Todsünden van Bertold Brecht en Kurt Weill.